Befagyott vízvezetékek kiolvasztása / vízszerelő Budapest 0-24 / Befagyott vízvezetékek kiolvasztása / vízszerelő Budapest 0-24 /
Cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten "vízvezetékek kiolvasztása" garanciával 0-24 gyorsszolgálatban. 06 (30) 786 - 1000
A következő pár sorban körbejárjuk, hogy mit érdemes tudni a vízvezetékek kiolvasztása témakörben.
A Magyarországon is egyre gyakrabban jelentkező szélsőséges időjárás miatt extrém hidegek alakulhatnak ki, melyek komoly veszélyt jelentenek a vízvezetékekre is. Ezeket ugyanis gyakran még úgy készítették, hogy nem számoltak ilyen hidegekkel.
Emellett a vízvezetékünk elfagyásával olyan helyeken is találkozhatunk, ahol a helyiség nincs fűtve, például a padlás vagy a pince, illetve az épületen kívüli csőszakaszoknál. Ebben a bejegyzésben hasznos információkat olvashatunk arról, hogyan történik a befagyott vízvezetékek kiolvasztása, és mire kell ügyelni.

Milyen jelekkel jár, ha elfagy a vízvezeték és hogyan oldható meg a probléma?

elfagyott cső Ha nagyon nagy hidegek vannak, akkor nem árt rendszeresen ellenőrizni a csapokat, illetve megnyitni őket, mert a mozgó víz nehezebben fagy meg. Amikor azonban a csapot megnyitva nem jön belőle a víz, akkor már gyanakodhatunk, hogy elfagyás történt.
Természetesen nem mindig következik be az, hogy egyáltalán nem jön víz a csapból, néha még vékonyabb sugárban csordogál, vagy a szabadon álló csőszakaszoknál, esetleg a csaptelepeknél deresedés látható. Ezek mind arra utalnak, hogy nagyobb gondunk adódott.
Az elfagyott vízvezetéket a lehető leggyorsabban ki kell olvasztani, mielőtt még csőtörést vagy repedést okozna a jég. Ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül neki kell ugrani a feladatnak, mert azzal még nagyobb károkat okozhatunk.
Első lépésként meg kell néznünk, hogy nincs-e elrepedve valahol a cső, mivel a kiolvasztás során ezen a helyen spriccelni fog a víz. Ezt követően el kell zárni az adott vízvezeték szakaszt, ha másképp nem megy, akkor a főelzáró segítségével.
A szakaszhoz tartozó vízcsapok megnyitásával kiengedhetjük az olvasztás során képződő nyomást és vizet. Ezután már csak fel kell melegítenünk a fagyott csőszakaszt, elkerülve a közvetlen láng vagy drasztikus hőmérsékletet előállító eszközök használatát.
Egy jól működő praktika lehet, ha a csöveket törölközővel borítjuk be, majd ezeket öntözzük forró vízzel. A hajszárító mozgatása a fagyás felett is elegendő hőt közül, végül pedig, ha más megoldásunk nincs, akkor marad a helyiség felfűtése. Ez lassabb kiolvasztást eredményez, mivel a csöveknek fokozatosan át kell venniük a levegő hőmérsékletét.
A befagyott vízvezetékek kiolvasztása olyan feladat, amelyhez érdemes szakértő segítségét kérnünk. Ő nem csak jegesedés megszüntetésében tud segíteni, de át is tudja vizsgálni a csöveket az esetleges sérülések után, illetve meg is tudja javítani őket, ha a jég már kárt okozott.