Cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten "radiátor csere" garanciával 0-24 gyorsszolgálatban. 06 (30) 786 - 1000
A következő pár sorban körbejárjuk, hogy mit érdemes tudni a radiátor csere témakörben.
A radiátor csere tipikusan olyan feladat, amely egyszerűnek látszik, a megfelelő szakértelem és szerszámok nélkül viszont nagyon sok problémába futhatunk bele. Ebben a cikkben azt ismerhetjük meg, miért fontos szakember segítségét kérnünk a radiátor lecseréléséhez.

Mit kell átgondolni a radiátor lecserélése során?

radiátor csere A radiátor csere előtt át kell gondolni, hogy milyen típusú új fűtőtestre van szükségünk. Ezek anyagukban, kialakításukban és a hozzájuk köthető előnyökben is különböznem egymástól. Fontos azt is tisztázni, hogy ha a régi eszköz nem hibásodott meg, akkor miért szeretnénk lecserélni? A gyakori okok között megtalálható, hogy a régi radiátor már elavult, nem ad le megfelelő hőt, nem üzemeltethető gazdaságosan, vagy csak egyszerűen csúnyán néz ki a modern lakásunkban.
A megfelelően kiválasztott szakember tud abban segíteni, hogy az új radiátorból mekkora méretű egység tudja kielégíteni a helyiség hőszűkségletét, és meg tudja oldani az esetleges áthelyezést is. Amennyiben még nem volt felső- és alsó radiátorszelep, akkor ezeket is fel kell szerelni, ráadásul a megfelelő méretben.
Központi fűtéssel ellátott lakásoknál előzetesen kérvényezni kell a távhőszolgáltatónál a rendszer leengedését, ami után a szakember lecseréli a szükséges mennyiségű radiátort, végül a szolgáltató újra feltölti vízzel a rendszert.
Ha saját házunk van, akkor ki kell engedni a kazán túlnyomását, majd a radiátor csere elvégzése után még a légtelenítés is megoldandó feladat lesz. Egyes esetekben a fűtésrendszer eliszaposodhat vagy elkoszolódhat, ilyenkor át is kell mosni azt. A radiátorcsere elvégzéséhez felkért vállalkozás ennek kiderítésében és végrehajtásában is tud segíteni.