Az egyik legtöbbet használt elem a konyhában a mosogatócsap, akár főzéshez, akár kézmosáshoz vagy mosogatáshoz. Még ha van is mosogatógépünk, mindig érdemes minden edényt egy kicsit átöblíteni, és eltávolítani a maradék ételmaradékot, hogy ne tegyünk kárt a mosogatógépben. Ezért tanácsos a megfelelő csapot kiválasztani a konyhánkba. Most elmondjuk, hogyan és mi alapján kell kiválasztani.

Hol fogjuk elhelyezni?

wc öblítése Az egyik első kérdés, amit a mosogatóhoz való csap kiválasztásakor fel kell tennie magunknak, hogy hová fog kerülni. Ettől függ a kialakítása és a használat módja. Az alábbiakban többféle csaptelepet mutatunk be, amelyek elhelyezésüktől függően többé-kevésbé alkalmasak lehetnek a konyhájába:
 • Magas kifolyócsap:
  Ez a fajta csap több szabad helyet biztosít számunkra a mosogatóban. Hasznosabb lesz az edények vagy nagyméretű edények mosogatásához. A beépítésnél figyelembe kell venni, hogy nem lehet befelé nyíló ablak alatt, kivéve ha nagyon magasan van az ablak.

 • Vízszintes kifolyócsap:
  Az alacsony vagy vízszintes kifolyócsőnek bizonyos korlátai vannak a nagyobb edények mosásához. Megoldást jelenthet azonban egy kis konyha helyproblémáira, vagy ahol az ablak nem fér össze egy nagyobb csapteleppel.

 • Kihúzható kifolyócsap:
  Ez a változat magas és alacsony kifolyású csaptelepekkel egyaránt megtalálható. Velük olyan helyekre is eljuthatunk, ahová mással nehezebb lenne.

 • Működés alapján:
  Attól függően, hogy milyen módon szeretnénk szabályozni a vízáramlást, dönthetünk az egykaros és a kétkaros csapok között. Az egykaros csaptelepek azok, amelyeknél a hőmérséklet és az áramlási sebesség egyetlen kezelőszervről szabályozható. A kétkaros csapok azok, amelyeknél a vízáramlás és a hőmérséklet szabályozása különálló.

 • A kivitelezéstől függően:
  Többféle kivitel létezik, amelyekkel a csap tökéletesen illeszkedik a konyhai dekorációhoz. A rozsdamentes acél, bronz, nikkel, réz és a legminimalistább, fehér vagy fekete színű csaptelepekig.