Fürdőszoba felújítás (átalakítás) lépései, árak, megoldások / vízszerelő Budapest 0-24 / Fürdőszoba felújítás (átalakítás) lépései, árak, megoldások / vízszerelő Budapest 0-24 /
Cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten "fürdőszoba felújítás" garanciával 0-24 gyorsszolgálatban. 06 (30) 786 - 1000
A következő pár sorban körbejárjuk, hogy mit érdemes tudni a fürdőszoba felújítás témakörben.
Fürdőszoba vagy mosdó avagy hívhatjuk simán wc-nek is (mert régen a wc egyáltalán nem volt külön a fürdőszobától és könnyebb volt wc-t mondani). Ma már azonban van mellékhelyiség és külön fürdőszoba, a világ sokat változott. Egy szónak is egy a vége a wc-t és a fürdőszobát nagy eséllyel mindenki látja aki betér hozzánk, ezért érdemes karbantartani vagy felújítani néha. Cikkünk a fürdőszoba felújításról fog szólni és annak lépéseiről és árairól.

Kezdjünk neki, milyen legyen az új fürdőszoba?

csempe szín választás Amikor házat építünk vagy épp csak venni akarunk magunknak valamit (legyen az bármi), van a fejünkben egy kép arról. A fürdőszoba felújításánál sincs ez másképp, minden ügyfélnek már kész elképzelése van, hogy mit is szeretne. Ritka az akinek fogalma sincsen, csak legyen felújítva de természetesen ebbe is számos helyen lehet segítséget kérni.
Nagyon fontos, hogy még mielőtt megvennénk a fürdőszobai kellékeket pl új wc, mosdó, zuhanyzó vagy kád stb… még előtte válasszuk ki, hogy ki fogja nekünk csinálni. Miért? Azért, mert nagyon sok a számolni való az ilyen felújítások során! Az egy dolog, hogy kiválasztjuk a csempét, a zuhanykabint vagy épp a fara szerelhető wc-t stb.. de be is fér arra a helyre ahová szántuk? El lehet onnan vezetni a vizet? Lehet oda áramot vezetni? Mennyi felületre és milyen mennyiségben kell csempét venni? Fel kell törni az alapzatot? Ahhoz mennyi alapanyagot kell venni ha kell? Sok sok kérdés amire nem tudjuk a választ és nem is kell tudnunk a választ! Hiszen nem kell értenie egy könyvelőnek avagy háziasszonynak ezekhez. Miért kellene? Elég ha megbízunk egy jó vízvezeték szerelőt aki beszerez mindent a fürdőszoba felújításához.

Vannak komolyabb cégek, akik megtervezik a fürdőszobát:

Kezdjük azzal, hogy természetesen ennek komoly ára van. A mai világban (20. század) ahol az informatika a csúcsokár éli, már minden lehetséges. Kompletten be lehet mutatni egy új házat, körbe lehet járni akár VR (virtuális valóság 3D) szemüveggel is. Nincs semminek akadálya csupán a pénz. Amennyiben megér nekünk x összeget, hogy egy cég megtervezze nekünk 3d-ben van 2d-ben az új álom fürdőszobánkat, akkor arra ma már van lehetőség.
Természetesen egy ilyen úgynevezett látványtervvel sokkal könnyebb dolgoznia a vízvezeték szerelőnek, azonban semmi szüksége sincs rá.

Mi történik ha már tudjuk, hogy hogyan fog kinézni a fürdőszobánk?

Már megvan a vízvezeték szerelő? Ki van számolva, hogy miből mennyi kell? Akkor irány vásárolni. Minket pl meg szoktak kérni, hogy menjünk el és hozzuk el a kiválasztott wc-t, zuhany kabint vagy kádat stb.. Igazából ez a leggyorsabb megoldása a fürdőszoba felújításnak, mert a futárokra várni kell és sok esetben cipekedni is.
Helyre is szükségünk van, mert a régi fürdőszobát valahová át kell helyezni miközben rakjuk be az új dolgokat. Amennyiben pl panelban nincs erre lehetőség úgy első körben a földdel kel egyenlővé tenni a fürdőszobánkat és el kell vitetni a törmeléket.

Még mielőtt zajongnánk

társasház Tapasztalt vízvezeték szerelőkként tudjuk, hogy ahol sokan laknak ott egy kis szikra is tüzet okozhat (jelen esetben nem szó szerint értjük, hanem képletesen). Az emberek haza pihenni térnek főleg és egy egész napos zajongás hát nem kellemes. Sok esetben van, hogy dühös szomszédok és alul lakók vízvezeték szerelőket okolnak a zajért. Tény, hogy a fürdőszoba felújítás során sok zajt okozunk és mi de ez elkerülhetetlen. Ezért figyelmeztessük a lakókat, hogy mikortól meddig lesz zaj, hogy mindenki fel tudjon készülni a mi fürdőszoba felújításunknak.

Mégis mennyibe kerül egy fürdőszoba felújítás Budapesten?

Erre lehetetlen válaszolni látatlanban. Mintha mi vízvezeték szerelők azt kérdeznénk, hogy venni akarunk egy autót, mennyibe kerül? Kis millió kérdés felmerül és minden befolyásolja az árat. Ugyan így van ez egy fürdőszoba felújításnál is. Nem beszélve arról, hogy az sem mind1, hogy hol akarjuk ezt véghez vinni.
Vidéken azért sokkal könnyebb dolgunk van ilyen tekintetben, mert a szomszéd Béla is ért mindenhez is. A kérdés csak az, hogy biztos jól fogja csinálni? Nem csak ez a könnyebbség, hanem az ár is, mivel a vidéki cégek a vidéki kereslethez alakítják ki az áraikat. Nyilván az embereknek van egy keret összegük a bevételük alapján és abból tudnak gazdálkodni és ez vidéken alacsonyabb, így maga a szerelés ára is alacsonyabb.
Budapesten azonban pont az ellenkezője a helyzet: nemhiába Magyarország fővárosába. A szállodák, hostelek, albérletek melegágya. Azaz igazság, hogy 2020 elejétől elkezdett az őshonos lakosság a környező városokba falvakba kiköltözni, mert túl magas az idegenforgalom és az autós forgalom. Elég nehéz élni ilyen körülmények között. Ezzel arra akarunk kilyukadni, hogy Budapesten az emberek kis százaléka ért a vízszereléshez, ezért nem tudjuk megkérni a szomszéd Bélát, hogy csinálja meg nekünk olcsón a fürdőszobát.
A Budapesti cégek pedig tisztában vannak vele, hogy az átlagkereset Budapesten azért jóval magasabb mint vidéken, így magasabb szerelési költségekkel kell számolni. Nem beszélve arról, hogy a lakásvásárlók nagy százaléka bérbeadás szándékkal veszik meg a lakásokat. Akinek van tőkéje megvenni lakást, annak van arra is, hogy felújítsa. Sajnos ez a szomorú igazság. Így a kisemberek isszák meg a levét Budapesten a fürdőszoba felújításnak. Azonban nem kell azért félteni Budapestet, mert cégünk is napi szinten vízvezeték szereléssel foglalkozik és nincs okok az ügyfeleknek a panaszra, tapasztalataink szerint.

Figyeljünk oda a szezonalitásra is!:

Nyári szezon A fürdőszoba felújításnak is van szezonja és ez főleg a tavasz, nyári időszak. Minden olyan munka ami a ház belsejiben vagy külsőjében végződik el, az a melegebb hónapokban történik. Ilyenkor a kereslet miatt az árak is felmennek és mivel nagyon kevés a megbízható vízvezeték szerelő, így akár hónapokat is várni kell, a fürdőszoba felújításra.

Anyagköltségek a fürdőszoba felújításnál:

A fürdőszoba mérete nagyban befolyásolja az árat pl nem mind1, hogy 10 m2-re kell csempét, impregnált gipszkartont, festéket, járólap venni vagy 30m2-re. Az sem mind1, hogy milyen minőséget vagy márkát választunk. Most (2022.04.06.) az Obi-ban pl: a fali csempe van 1500ft /m2 áron és 5500ft / m2 áron is. Egy 10m2-es fürdőszoba csempe alap ára lehet 15.000 ft is és 55.000 ft is akár. Ezt a megközelítést minden anyagköltségre le lehet vezetni, mi csak egy példát hoztunk.
Az alapanyag költség az egy dolog de ne feledjük el, hogy a vízvezeték szerelőt és a szakmunkásait is ki kell fizetni. Itt lehet spórolni, hogy olyan szakit keresünk aki egymaga dolgozik és így csak őt kell fizetni. Azonban ezzel azt nyugtázzuk, hogy biztos nem 2-3 nap alatt lesz kész az fürdőszobánk felújítása. Biztos sokan átéltünk már pár építkezést de amikor nem tudunk elmenni a fürdőszobába hetekig akár, arra nincsenek szavak. Így mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy olyan vízvezeték szerelő csapatot keressen, aki nagy volumenű komplett fürdőszoba felújításra fel van készülve.

A vízvezeték szerelő munkája mennyibe kerül?

Amennyiben nem komplett fürdőszobát akarunk felújítani, úgy meg lehet határozni egy minimum meg maximum árat a piacon jelenleg (2022). pl:
 • Kád csere: 15.000 – 50.000 ft
 • Mosdó csere: 10.000 – 35.000 ft
 • Bojler csere: 15.000 – 35.000 ft
 • Bojler javítás: 8.000 – 45.000 ft
 • Wc csere: 10.000 – 25.000 ft
 • Wc tartály javítás: 7.000 – 15.000 ft
 • Szerelő nyílás beépítése: 10.000 – 80.000 ft
 • Zuhanytálca beépítése (akár épített): 15.000 – 135.000 ft
 • Zuhanykabin beállítása: 20.000 ft – 40.000 ft
 • Radiátor csere: 15.000 – 35.000 ft
 • Sarokszelep csere: 5.000 – 15.000 ft
Ezek az árak főleg Pest megye és Budapesten körvonalazhatók, vidéken azért ennél lehet olcsóbb kivitelezésekre is számítani. Amikor fürdőszoba felújításról beszélünk, akkor ezek az összegek azért nem adódnak össze. A vízvezeték szerelő szakembernek ilyen esetben bontási, elszállítási, betonozási és szakmunkás, nap / kiszállás árakkal is számolnia kell. Ilyenkor a fentebb említett összegek optimalizálódnak és egy bizonyos összeg lesz a végösszeg.

Egy példa Budapesten egy 9 m2-es panel fürdőszoba felújítására lépésről lépésre:

Első lépésként felkeresünk egy vízvezeték szerelőt, jelen esetben legyünk minket a Víz fűtés szerviz csapata. Mi elmegyünk és megnézzük a jelenlegi fürdőszobát és megkérdezzük, hogy mit is szeretne a kedves ügyfél.
Az ügyfél le szeretné cserélni a zuhanyzóját egy olyan kádra amiben lehet zuhanyozni is. Ez teljesen megszokott dolog a panelekben, hogy ilyen hibrid megoldást alkalmaznak. Ez a fürdőszoba viszonylag nagynak mondható a 10 m2-es méretével így lehet nyugodtan variálni és játszani az ötletekkel (természetesen azért a pénztárcát is figyelni kell).
Idő közben ahogy beszélgettünk az ügyféllel rájött, hogy ha már szét kell verni kicsit a fürdőszobát, akkor lecseréli az egészet úgy ahogy van. Miért? Azért mert amennyiben jó alapanyagokkal van kivitelezve egy felújítás, akkor 10-15 évig nem kell foglalkozni többet a dologgal. Ezért sem szabad spórolni az alapanyagokon, mi inkább a berendezési tárgyakon szoktunk spórolni vagyis azt ajánljuk. Mert egy wc-t vagy egy mosdót könnyű kicserélni és még csak szét kell sem verni semmi hozzá. Azonban ha az alapokkal spórolunk, akkor 5-8 évente verhetjük szét újra a fürdőszobánkat.
Mivel panellakásról van szó, így elsőnek elkezdtük szétbontani a fürdőszobát az alapokig. A 3. emeletről az ablakból szemétledobó csúszdán hordtuk ki a törmeléket. Mindenekelőtt a kedves ügyfél felvette a kapcsolatot a közös képviselővel és a szomszédokkal és értesíttette őket, hogy mi történik épp. A bontás (padló vésés, fal vésés, csempe leverés, kád szétbontás stb) és a szállítás 1 napig tartott profi vízvezeték szerelő csapatunknak.
A második nap kisvéstük és kiépítettük a víz és villany részeket (mert az ügyfél máshová akart rakni mindent nem oda ahol volt). Még aznap az ügyfél álltál kiválasztott csempét, járólapot, festéket megvettük az általa előre megvásárolt helyen és elhoztuk.
A harmadik – negyedik nap kezdődtek a szakmunkák a burkolás és a festés és fugázás stb..
Ötödik és hatodik napon pedig a wc, mosdó, kád, kapcsolók beépítése. WC csésze Az ügyfél hallgatott ránk és az alapanyagokból jó minőséget vett, így biztos, hogy nem kell egy jó darabig költenie a fürdőszobájára. Végezetül természetesen átadtuk a fürdőszobát és a garanciapapírt is.
Ennek a fürdőszobának a felújítása 532.500 ft-ba került és csak 6 napig tartott. A rémhírekkel ellentétben egy fürdőszoba felújítás nem több millió forint (de azt is hozzá kell tenni, hogy minden az igényektől függ)!

A vízvezeték szerelőnek van egy óradíja, mégis mennyi?

A fürdőszoba felújításnál nem beszélhetünk óradíjról, mert az elvégzendő feladat elvégzése után kapunk egy végösszeget ami persze változhat mert az alapanyagok árak is változnak. Soha ne fogadjunk el óradíjas vízvezeték szerelési díjat komplett fürdőszoba felújításra!
Budapesten a legjobb tudásunk szerint a fürdőszoba felújítás díja:
 • - 5-7 m2 esetén 40.000 – 50.000 ft / négyzetméter
 • - 8-10 m2 esetén 50.000 – 80.000 ft / négyzetméter
 • - 11-13 m2 esetén 80.000 – 100.000 ft / négyzetméter
 • - 14-15+ m2 esetén 100.000 – 120.000 ft / négyzetméter
Ezt senki sem vegye készpénznek mert kismillió dologtól függ, ez csak egy tájékoztató jellegű négyzetméter összeg. Ez is azt mutatja, hogy egy fürdőszoba felújítás nem több milliós költség!

Egyedi fürdőszobát szeretnénk? Más szóval épített fürdőszobát?

Épített kád Mindig is voltak és mindig lesznek olyan emberek, akik szeretik az egyediséget. Számukra is minden igényt ki tudnak elégíteni a vízvezeték szerelők. Azonban azzal számolni kell, hogy drágábban fog kijönni mintha egy standard fürdőszobát csinálnánk.
Építeni akármit lehet és bármit meg lehet csinálni ami kipattan az ügyfél fejéből a mai világban már nincs lehetetlen. Képzeljük el, hogy a 100. emeletre kilógatva szerelnek fel komplett medencéket, aminek a vízvezeték rendszerit ugyan úgy el kell vezetni.
Egy fürdőszobát felépíteni ehhez képest gyerekjáték, legyen akármilyen bonyolult. Egy jó mindenhez értő vízvezeték szerelő bármit meg tud csinálni! Azonban nagyon sok olyan vízvezeték szerelő cég és egyéni vállalkozó van, akik sok munkafolyamatot kiadnak alvállalkozóknak. Így a költségek megduplázódhatnak, ezért amikor épített fürdőszobát szeretnénk csináltatni, mindenképp fixáljuk le a vállalkozóval, hogy nem fogja kiadni alvállalkozásba pl a kád építését (kőműves munka).

Mennyibe kerül egy épített fürdőszoba?

Épített fürdőszoba alatt épített kád vagy épített zuhanyzót értünk, illetve térelválasztókat. Az anyagköltség könnyen kiszámolható, mivel megvannak a méretei a kádnak vagy a zuhanyzónak. Ezért csak annyit kell tennünk, hogy kiválasztjuk a burkolatot és az alapanyagot majd megnézzük, hogy pl egy Obiba mennyibe kerülne ez. Amit nehéz kiszámítani az a vízvezeték szerelő és vagy a kőműves ára.
Mivel minden szakember más árral és más emberekkel (kivéve aki egyedül) dolgozik együtt, így szinte lehetetlen megmondani, hogy mennyibe fog kerülni az építés és mennyi ideig fog tartani. Amit mi fel tudunk ajánlani az egy tól-ig árkategória az eddigi munkáink alapján. Azonban ezt ne tekintsük végleges árnak és főleg nem más szakemberek árainak!
Egy épített kád ára átlagosan 50.000 – 250.000 ft között mozog.
Egy épített zuhanyzó átlagosan 45.000 – 150.000 ft között mozog.
Amennyiben nem csak ezt, hanem komplett fürdőszobát szeretnénk felújítani, akkor ezek az árak valamelyest kevesebbek lesznek.

Milyen szakemberek szükségesek egy fürdőszoba felújításhoz?

vízvezeték szerelő Amennyiben találunk egy ezermestert aki mindenhez is ért, úgy csupán 1 emberrel kell számolnunk, akit be kell engedni az otthonunkba. Azonban ennek is megvan a hátránya, mert 1 embert 3-4 szakember tudását akik évekig ezt tanulták, nehéz elsajátítani. Közel sem lehetetlen de azért ritka dolog.
A nehéz fizikai munkához elengedhetetlen 1 maximum 2 segédmunkás akik törnek zúznak és elviszik a törmeléket. Amennyiben az ezermesterünk jó fizikai adottságokkal rendelkezik, úgy ezt is megspórolhatjuk.
Egy vízvezeték szerelő, akik a vizes munkálatokat tervezi és csinálja.
Egy burkoló, aki ha épített kádat vagy zuhanyzót akarunk, akkor ő felelős érte.
Egy villanyszerelő, mert ha máshová akarjuk helyezni az áramot vagy a kapcsolót, akkor ő elengedhetetlen lesz.
Egy főnök aki mindenért felel és irányítja az embereket (általában ez a vízvezeték szerelő szokott lenni, azonban nagy cégeknél külön Manager van rá).

Nem mindegy, hogy saját szerszámmal dolgoznak avagy bérelnek!

Erre figyeljünk oda! Egy komplett fürdőszoba felújításhoz kell jó pár eszköz amit a kisebb cégek vagy egyéni vállalkozók nem nagyon szoktak beruházni. Ezért ezeknek az eszközöknek a bérlési költségét az ügyfelekre hárítják rá. pl a radiátor szerelésnél egy cső roppantó ára 60-200ezer forint között mozog (a fejek függvényé az ár), ennek a bérlése napi 3-5 ezer forint. Természetesen megmondani, hogy most az saját eszköz vagy bérlet, az leheltelen, ha csak a szakembere annyira becsületes, akkor elmondja.

Vigyázzunk azokkal a vízvezeték szerelőkkel, akikről semmit sem tudunk!

Amikor építkezünk, akkor a legnagyobb félelmünk, hogy eltűnik a vállalkozó a pénzünkkel. Ezért figyeljünk oda az interneten olvasható véleményekre. Mára (2022) már az internet egy kihagyhatatlan dolog, mert mindenről itt informálódunk. A közösségi oldalakon, a google keresőben, a google térképen stb… Amennyiben a vízvezeték szerelőnek avagy a csapatnak nincs weboldala, nincs referenciája de még 1 kép sincs róluk sehol, akkor azt érdemes átgondolni. Hiába olcsó egy vízvezeték szerelő vagy csapat ha a munkájuk nem tart sokáig.