Fagytalanító csap csere / vízszerelő Budapest 0-24 / Fagytalanító csap csere / vízszerelő Budapest 0-24 /
06 (30) 786 - 1000
Cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten "fagytalanító csap csere" garanciával 0-24 gyorsszolgálatban. 06 (30) 786 - 1000
A következő pár sorban körbejárjuk, hogy mit érdemes tudni a fagytalanító csap csere témakörben.
A fagytalanító csap rendkívül fontos szerepet tölt be a kerti- és másféle kinti csapoknál, hiszen kiemelt feladata a téli fagykárok megelőzése. A vízóra aknában vagy a földben kerül elhelyezésre, és a segítségével megoldható, hogy a fagyhatár feletti csőrészeket víztelenítsük.

Hogyan működik a fagytalanító csap?

kerti csap A kerti csapoknál gyakran találkozhatunk olyan megoldással, hogy egy hosszú rúd lóg ki az aknából, mely a csaphoz csatlakozik. De az sem ritka, hogy a rúd nincs a helyén, hanem a pincében, melléképületben vagy a szerszámok közé beállítva található meg. Ez gyakran csak egy egyszerű vaspálca, aminek a végén egy kocka alakú bemélyedés van, ez illeszkedik a fagytalanító csaphoz.
A rudat a csapra illesztve 90 fokot elforgatva lehet zárni vagy nyitni a csapot. A hideg időszakra készülődve ki kell nyitnunk a kerti csapot, majd a fagytalanító csap elzárása után megvárni, míg a maradék víz kifolyik. Ezután biztosan lehetünk abban, hogy nem fog elfagyni. Ha több vízvételi helyünk is van a szabad ég alatt vagy nem fagyvédett helyen, akkor mindenhol hasonlóan kell eljárnunk. Tavasszal, a jó idő megérkeztével pedig ugyanígy kell megnyitnunk a csapokat.

Miért szükséges a fagytalanító csap csere?

A legtöbb esetben a fagytalanító csap csere azért szükséges, mert ez az eszköz meghibásodik. Általában ritkán megy tönkre magától, sokkal inkább jellemző, hogy a csöpögő kerti csap megjavításának halogatása miatt kell végül ezt az eszközt is cserélni.
A fagytalanító csapot ugyanis arra tervezték, hogy évente néhány alkalommal elzárják vagy megnyissák, ahogy éppen érkezik vagy megy a fagy. Sokan azonban a kerti csap szivárgásánál, csöpögésénél is folyamatosan nyitják és zárják, hiszen így nem kell a foglalkozni a javítással.
A gyakori használatot azonban a fagytalanító csap nem bírja, így végül meghibásodik, és a cseréjére van szükség. Ha így járunk, akkor vízvezetékszerelő szakemberre lesz szükségünk, aki lecseréli a tönkre ment fagytalanító eszközt egy újra.