Cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten "gázkonvektor csere és javítás" garanciával 0-24 gyorsszolgálatban. 06 (30) 733 - 3666
A következő pár sorban körbejárjuk, hogy mit érdemes tudni a gázkonvektor csere és javítás témakörben.
Magyarországon még mindig nagyon sok gázkonvektor működik, melyeket rendszeresen szervizelni kell. Amikor pedig véglegesen elromlanak vagy más típusú fűtési módra van szükség, akkor cserélni kell őket. Ebben a cikkben információkat tudhatunk meg arról, hogy mit kell tudni ennek a fűtőberendezésnek a cseréjéről vagy javításáról.

Ki végezheti a konvektorokkal kapcsolatos munkát?

Nagyon fontos, hogy a gázzal működő berendezéseink szervizelését és cseréjét mindig szakember végezze. A gáz nem játék, és nem hozzáértő munkavégzése akár életveszélyes is lehet.
Hogy mért van szükség a gázkonvektor csere elvégzésére, az sok mindentől függ. Ha tönkre ment a készülék, akkor nincs más megoldás. Gyakran azonban spórolási okok miatt is érdemes végrehajtani ezt a munkát, mert a modernebb konvektorok jobb hatásfokkal rendelkeznek, ezzel pénzt takaríthatunk meg.
A gázkonvektorok cseréje ma már csak úgy történhet, hogy a szakemberek kizárólag parapetes berendezést építhetnek be, kéményeset nem. A szerelő a felmérés után leszereli a régi eszközt, és telepíti az új konvektort.
Természetesen a gázkonvektor csere megoldható úgy is, hogy másféle fűtési módra térünk át. Ennek egyik leggyakoribb típusa, amikor egy modernebb gázkazánt építünk be, melyhez radiátort csatlakoztatva egy komfortos megoldást kapunk. Egy kondenzációs gázkazán jelentősen mérsékelni tudja a fűtésszámlát, de speciális kéményre van szükség hozzá, nem beszélve a radiátorokhoz vezető vízcsövekről.
A gázkonvektor csere során emiatt mindig mérlegelnünk kell, hogy egy új parapetes konvektor felszerelését kérjük a szakembertől, vagy a jövőbeni megtakarítás reményében teljesen áttérünk egy másik fűtési megoldásra.