Wc tartály csere, wc tartály javítás / vízszerelő Budapest 0-24 / Wc tartály csere, wc tartály javítás / vízszerelő Budapest 0-24 /
AKCIÓ!! Geberit WC tartály 45.000 Ft
+ Szálítással
+ Szereléssel
+ Extra sebeséggel

06 (30) 786 - 1000

Aquastic AQ ECO 80 ErP Villanybojler
AKCIÓ!! Dömötör WC tartály 38.000 Ft
+ Szálítással
+ Szereléssel
+ Extra sebeséggel

06 (30) 786 - 1000

Dömötör WC tartály

Wc tartály alkatrész beszerzése / Bízd ránk a beszerzést és a szerelést

Sok féle, fajta wc tartály van és mondhatjuk, hogy 10-ből 7 esetben a probléma vízfolyással is jár. Ami valljuk be a mai rezsi számlák mellett nem megengedhető, ezért ahogy csak lehet meg kell szüntetni a wc tartály problémáit.
Cégünk Budapesten és Pest megye minden településén 0-24 gyorsszolgálati rendszerben végez wc tartály javítást és wc tartály cserét a szükséges alkatrészek beszerzésével együtt hétvégén is!

A következő wc tartály kategóriák közűl lehet választani:

WC tartály nyomógomb WC tartály nyomógomb Falra szerelhető wc tartályok
Falba épített wc tartályok Falba épített wc tartályok Falba épített wc tartályok
Monoblokkos wc tartályok Monoblokkos wc tartályok Monoblokkos wc tartályok
Öblítő szelep Öblítő szelep Öblítő szelepek

Öblítő szelep

Beszereléssel
Tovább
Amennyiben elromlott a wc tartály és nem működik megfelelően avagy eltört, esetleg szivárog, akkor ebben az esetben a wc tartályt ki kell cserélni vagy javítani kell. Nincs mese! Tipp: A WC vízfogyasztásának csökkentése érdekében jó alternatíva lehet a régi tartálymechanizmus cseréje kettős öblítésű rendszerre.
A wc tartály mechanikájának cseréje vagy a komplett tartály cseréje minden barkácsolni vágyó ember számára elérhető és megoldható, viszonylag könnyen. Alapvető fontosságú, hogy figyelmesen olvasd el a telepítési utasításokat, ha vannak ilyenek, és kövesd azokat, amennyiben új wc tartály vettél.
Azt is nagyon fontos ellenőrizni, hogy csak az öblítő mechanizmust vagy az adagoló mechanizmust kell-e cserélni, amennyiben valami nem jól működik. Vagy ha ez egy összetett mechanizmus, arra is ügyelni kell, hogy a megfelelő alkatrészeteket vásárolj meg a tartály modelljéhez, mivel nem mindegyik illik mindegyikhez. Léteznek oldalról vagy alulról belépő adagolómechanizmusok, attól függően, hogy hol található a vízbevezetés.
Mind otthon, mind a munkahelyen vagy bármilyen típusú létesítményben a WC az alap, és ezért, bár meglehetősen ellenálló alkatrészekkel rendelkezik, az idő múlásával a tartály egyes részei leamortizálódnak, ami vízszivárgást vagy a maradványok kiürítéséhez szükséges terhelés hiányát okozza, és ebben az esetben tudni kell, hogyan kell javítani a tartályt.

A WC-tartály elemei és működése

A wc tartály meghibásodásának okának felderítéséhez először azonosítani kell az azt alkotó alkatrészeket. Közben meg kell nézni, hogy azok állapota megfelelő e még, avagy ki kell cserélni őket. Milyen alkatrészeket tartalmaz egy wc tartály? Miket kell megnézni?
  • Egy fedeles tartály, amely tartalmazza az egyes öblítésekhez szükséges vizet.
  • WC szelep, amely szabályozza a víz bejutását a wc tartályba, egy bizonyos terhelési szintig, amelyet egy karra függesztett úszó szabályoz, amely az adott pillanatban elfoglalt helyzete szerint viselkedik: lebeg, amikor a tartály tele van, vagy süllyed, amikor üres vagy félig töltött.
  • Gumitömítések vagy alátétek, amelyek elengedhetetlenek a jó tömítés érdekében.
  • Nyomógomb, amely a tartályon kívül található külső rész, és amely a belső mechanizmusra hat, amelyet egy rúd vagy szár alkot, amely a rendszerhez pántokkal van rögzítve, amelyek függőleges helyzetben tartják.
Ahhoz azonban, hogy meg tudjon javítani egy wc tartályt, először is ismerni kell a rendszert és az azt alkotó mechanizmusokat, elemeit. FIGYELEM! Akkor kezdj bele a lépésekbe ha 100%-osan biztos vagy benne, hogy meg tudod csinálni.

Nézzük, hogy milyen lépésekből áll a wc tartály cseréje:

1: Engedd le a tartályt (a vizet), és távolítsd el a régi wc tartályt. Először zárd el a vizet (ha a ház főcsapja nincs lezárva). Csavard le a nyomógombot, és vedd le a tartály fedelét. Csavard le a WC-csapot vagy a csatlakoztató tömlőt. Távolítsd el az ellátószerkezetet a tartályhoz rögzítő anya kicsavarásával (ha azt is ki kell cserélni). Tipp: Ha a berendezés már több éve üzemel, és olyan településen van, ahol a vízben sok a vízkő, lehetséges, hogy a csap eltömődött. Ellenőrizd, és ha igen, cseréld ki. Szereld be az új beömlőcsapot teflon vagy gumiszál segítségével.
2: Vedd le a wc tartály: Erre lépésre nem mindig van szükséges, vagy néha nagyon nehéz elvégezni a WC és a tartály helyzete miatt, ezért előfordulhat, hogy a műveletet a tartály szétszerelése nélkül kell elvégezni, amennyiben csak javítani kell. A tartály és a WC-kagyló szétválasztásához meg kell lazítania a két anyát, amelyek a kettőt összekötik, a tartály alatt találhatók. Tipp: Ha a menetek rozsdásak vagy az anyák elakadtak, alkalmazz lazító olajat (WD40) vagy rozsdagátlót, vagy vágd le. A maradék vizet engedd le egy vödörbe, és egy ronggyal töröld me meg a tartály alját. Távolítsd el a tartály közötti vízzáró tömítést, és tisztítsd meg mindenhol. Óvatosan helyezze le a tartályt a földre, vagy rakd a WC-re.
3: A WC-tartály beszerelése: Helyezd az új tömítést a tartály és a WC-kagyló közé. Rakd fel az új tartályt, ügyelve a pontos középre helyezésre. Rakd be a menetes csavarokat, ügyelve arra, hogy jól meg van húzva az optimális tömítés érdekében.
4: Szereld be az adagolószerkezetet az úszóval együtt. Amennyiben a kicserélésre váró wc tartály egy összeszerelt egység, amely tartalmazza az úszóval ellátott adagoló mechanizmust és az ürítő mechanizmust is, egyszerűen csatlakoztasd újra a tartályt bemenet csapjához. Ha csak az ürítőszerkezetet cserélted ki, akkor azt csatlakoztasd a régi adagolószerkezethez, ügyelve arra, hogy mindkét alkatrész megfelelően csatlakozzon. Majd nyisd ki a csapot, hogy a víz feltöltse a tartályt. Állítsd be a tartály töltöttségi szintjét az úszós skálán a kívánt magasság kiválasztásával, a mechanizmusban található szabályozó segítségével.
5: A WC-tartály fedelének felszerelése: Rakd rá a tetejére a fedelet és csavard be a gombot.
6: Végezz teszt öblítéseket: Ellenőrizd, hogy a tartály és a WC-csésze, valamint a vízcsap tömítéseknél nincs szivárgás.

A wc tartályok leggyakoribb hibái a következők:

1: Repedés a víztartály alján. Néha előfordulnak olyan balesetek, amelyeket leeső tárgyak okozzák, amelyek eltörik a tartály födémjét. 2: A wc tartály úszójának vagy a vízfeltöltő szelepre ható kar rögzítő rendszerének törése. Ha halljuk, hogy a víz folyik a WC-tartályban, de az nem töltődik meg megfelelően, akkor általában a töltést szabályozó mechanizmusban van hiba. 3: Az is lehetséges, hogy az úszó és a kar nem megfelelően van elhelyezve, és akkor megpróbálhatjuk beállítani a helyzetüket, hogy rögzítsük a wc tartályt. 4: Hibás WC öblítőszelep és vízbevezetés. Ha a wc tartály nem töltődik be, lehetséges, hogy a WC öblítőszelep (amely lehetővé teszi és elzárja a víz beáramlását) meglazult vagy eltört. A modern wc tartályoknál, ha a töltőmechanizmussal problémák merülnek fel, az egész rendszert ki kell cserélni, mivel az általában egy teljes blokk. 5: A pulzáló rendszer vagy a tartály fogantyúja nem működik megfelelően. 6: Végül, a meghibásodást okozhatja a külső tartály nyomógombjának és fogantyújának, illetve a be- és kirakodási rendszernek a törése is. 7: A kemény vízből származó vízkő is sok problémát okozhat a mechanikában, a csövekben, a vízbevezetésben és az öblítőszelepben, ezért először próbáld meg szétszerelni az ezt lehetővé tevő részeket, ecettel megtisztítani az összes vízkövet, majd újra összerakni. 8: Az is lehetséges, hogy a probléma a csapban van, és ebben az esetben a wc tartály javításához ki kell cserélni a csapot, de ha ezt követően a probléma továbbra is fennáll, akkor nincs más választása, mint a vízvezeték szerelőt.