A konyhai csap beszerelése vagy cseréje egy új csapra olyan feladat, amely gyorsan és egyszerűen elvégezhető otthonunkban, vízvezeték szerelő szakember nélkül is. Mindössze néhány eszközre és a követendő lépések pontos ismeretére van szükségünk, csak kövesd a leírtakat!
 • Első lépés az előkészítés:

  A telepítés megkezdése előtt fontos figyelembe venni az előzetes előkészületeket, hogy elkerülhetők legyenek az esetleges problémák, például a víz kifolyása. Ehhez csak arról kell meggyőződnünk, hogy a vízcsapokat (amelyek a mosogató alatt találhatók) vízszintes helyzetbe állítva elzártuk. Ezután célszerű megnyitni a csapokat, hogy a csövekben maradt víz lefolyjon.

 • Következő lépésben keressük meg a szükséges szerszámokat:

  Villáskulcs, csavarhúzó, teflon szalag, szilikoncső (csak abban az esetben, ha a beszerelendő csap nem rendelkezik szigetelőgumival).

 • (Ha régi csapot cserélsz, akkor) A régi csap leszerelése:

  Hogyan kell felszerelni egy konyhai csapot? Víz fűtés szerviz Ha a csapot egy másikra akarja cserélni, akkor a régit le kell szerelnie. Ehhez első lépésként egy villáskulcs segítségével meg kell lazítani a tömlőket, valamint ki kell csavarni a csap alján lévő rögzítőanyát. Ha ez megtörtént, kihúzzuk a csapot a mosogató tetejéről. Ha ugyanazokat a tömlőket fogjuk újra használni, célszerű némi teflonnal megújítani a szigetelésüket.

 • Jöhet az új csap beszerelése:

  A csaptelepeknek két típusa van, attól függően, hogy hogyan szerelik fel őket: fali csaptelepek és mosogatócsapok. Az első esetben fontos meggyőződni arról, hogy a csaptelepek távolsága megegyezik-e a régivel. Akár ki akarja cserélni, akár új beszerelésről van szó, egy kis teflont kell a menetekre kenni, majd egy villáskulccsal meghúzni. Falra szerelt csap esetében azt kell ellenőrizni, hogy a csap kifolyócsonkjának mérete megegyezik-e.
  A csap felszerelésekor győződj meg arról, hogy a tömlők a megfelelő méretűek, és hogy minden egyes tömlő helyesen van elhelyezve a megfelelő vízbevezető nyílásban. Miután csatlakoztattad a tömlőket, csatlakoztasd a csapot a mosogatóhoz.
  1: Keresd meg a tömítőgyűrűt, és helyezd a csapot a mosogatóba.
  2: Keresd meg a szárat (a csapszárra csavarozott részt), és húzd meg a csavarhúzóval.
  3: Húzd meg a rögzítőanyát.
  4: Most már csak a tömlőket kell csatlakoztatni a csatlakozóaljzatokkal, és kész! A konyhai csaptelep mostantól telepítve van.
  Hogy megbizonyosodjunk arról, hogy helyesen dolgoztunk e, ellenőrizzük, hogy nem csöpög-e a víz, amikor kinyitottuk a főcsapot. Sorban nyissuk meg a hideg és a meleg vizet ellenőrizve, hogy a tömlők megfelelően csatlakoztatva vannak e.