3 módja a kád duguláselhárításának! Hogyan lehet kidugítani a kádat? 3 módja a kád duguláselhárításának! Hogyan lehet kidugítani a kádat?
A nap egyik legjobb pillanata sok ember számára általában az, amikor a munkából hazatérve, edzés után vagy csak felkelés után egy forró vagy meleg zuhany alatt (az évszaktól és az egyes emberek preferenciáitól függően). Sokak számára ez a szinte vallásos pillanat megszakadhat, ha hirtelen nem folyik ki rendesen a víz a kádból vagy a zuhanytálcából. Most 3 módszert mutatunk be a fürdőkád duguláselhárítására.

3 könnyű módszer kád dugulás esetén:

kád
A fürdőkád duguláselhárítása házi szerekkel:
A kád duguláselhárítását először természetes szerekkel próbálhatjuk meg kidugítani. Ez a megoldás általában olcsóbb, mint a speciális termékek vásárlása pl: lefolyótisztító, és általában kevésbé károsak a környezetre. Ebben az esetben ecetet, szódabikarbónát és vizet használjunk.

Először is öntsünk két kanál szódabikarbónát a kád vagy a zuhanytálca lefolyójába, majd adjunk hozzá négy kanál ecetet, és hagyjuk hatni a keveréket fél órán át. Végül öntsön két liter forró vizet a lefolyóba, hogy a szennyeződés teljesen felpuhuljon. Amennyiben olyan súlyos a helyzet, hogy áll a víz a kádban, úgy ez a módszer sosem fog működni, mert a víz tetején fog úszkálni a vegyszer nem a dugulás helyén.
A sokak által ismert pumpa:
A tipikus wc pumpa könnyen elvégezhetik a munkát, ha a dugulás nem valami nagyon sűrű anyagból áll és nagyon közel van. Használatuk nem igényel nagy tapasztalatot. Mindössze sok erőfeszítésre és lelkesedésre van szükség. A wc pumpát teljesen a lefolyóra kell helyezni, majd a csőben felhalmozódott hulladék eltávolításához fel-le mozdulatokkal kell eltávolítani azaz vákumot képezni.

Azok számára, akik ügyesebbek, a rugós duguláselhárító jobb eredményt hozhat, bár használata kicsit több ügyességet igényel, mivel a siker abban rejlik, hogy végigmegy a csövön, és a fújtatóval magával rántja az útjába felhalmozódott törmeléket.
A kád duguláselhárítása kémiai lefoylótisztító létezik:
Számos márkájú kémiai dugattyú létezik, amelyeknek vannak speciális termékei fürdőkádakhoz, illetve olyanok, amelyek különböző felületekhez, például mosogatókhoz, konyhai mosogatókhoz stb. használhatók.

Az egyes vegyszeres dugattyúk használati utasításait a gyártó a csomagoláson található használati utasításban ismerteti. Például a "Stex" kémiai lefolyótisztító, a lehető legtöbb vizet kell eltávolítani a lefolyóból, 100-200 ml-t kell önteni, és vigyázni kell, hogy ne fröccsenjen! Legalább 30 percig kell hagyni hatni, majd meleg vízzel alaposan kiöblíteni. Ha a dugulás továbbra is fennáll, növelje az adagot, és hagyja hatni egy éjszakán át.