Mosógép, illetve a mosogatógép bekötése / vízszerelő Budapest 0-24 / Mosógép, illetve a mosogatógép bekötése / vízszerelő Budapest 0-24 /
06 (30) 786 - 1000
Cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten "mosógép bekötése, mosogatógép bekötése" garanciával 0-24 gyorsszolgálatban. 06 (30) 786 - 1000
A következő pár sorban körbejárjuk, hogy mit érdemes tudni a mosógép bekötése, mosogatógép bekötése témakörben.
Ma már egyetlen háztatásból sem hiányozhat a mosógép, de a mosogatógép is egyre nagyobb teret hódít. Bár sokszor akár hosszú évekig is megbízhatóan működnek, előbb-utóbb eljön az idő a csérjükre.
A mosógép bekötése viszonylag könnyebb, mint a mosogatógépé, főleg, ha beépíthető változatot veszünk. Bár ezekről a tennivalókról mindig részletes leírást ad a használati utasítás, érdemes áttekinteni a szerelést lépésről-lépésre.

Mosógép bekötése

A mosógép bekötéséhez a régi gépet le kell szerelni, majd az újat csatlakoztatni a vízvezeték-, illetve a csatornahálózathoz. Az első lépés mindig az áramtalanítás, egyetlen géppel sem szabad úgy munkát végezni, hogy ez nem történik meg.
A befolyócső pillangószelepét el kell zárni, majd leszerelni róla a csövet. Érdemes néhány ronggyal vagy régi törölközővel is készülni, mivel kis mennyiségű víz ilyenkor, és a régi mosógép mozgatásakor is kifolyhat. Hasonlóan kell eljárni a kifolyócsővel is, amit el kell távolítani a csatorna fali nyílásáról.
Az új mosógépet a kicsomagolása után úgy kell beüzemelni, ahogy azt a használati útmutatója előírja. Az esetek többségében a dobot a gép hátulján nagyobb rögzítőcsavarok tartják, ezeket ki kell csavarni, majd a helyükre műanyag záróelemeket tenni. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a mosógép a beindítása után károsodhat, mert a motor mozgatná a dobot, az viszont a gép hátuljához lesz csavarozva!
A mosógép bekötése ezután megtörténhet, a befolyócsövet a pillangószelephez kell csatlakoztatni, a kifolyócsövet pedig a fali csatornanyíláshoz. Minden esetben meg kell győződnünk arról, hogy ez utóbbi fixen rögzül, különben valamelyik mosás közben azzal szembesülhetünk, hogy kicsúszik a helyéről, a fürdőszoba pedig használt mosóvízben tocsog.
A következő lépés a pillangószelep megnyitása és annak ellenőrzése, hogy nem szivárog a bekötés. A mosógép áram alá helyezését követően az első mosást is megejthetjük, rendszerint erről is van utasítás a használati útmutatóban.

Mosogatógép bekötése

A mosogatógép bekötése kissé bonyolultabb a mosógépnél, mivel gyakran nincs hozzá előre kialakított csatlakozó, ahova a kivezetőcsövét beköthetjük. Amennyiben van már mosogatógépünk és ezt cserélnénk le, akkor ennek menete hasonló a mosógép bekötéséhez.
A régi mosogatógép leszerelése előtt el kell zárnunk a pillangószelepét és le kell szerelnünk a lefolyócsövét a csatlakozásáról. Itt is számítani kell némi maradékvíz és szennyvíz kifolyására, melyet régi rongyokkal feltörölhetünk.
Az új mosogatógépet hasonló módon kell beüzemelni, de minden esetben követve a használati utasítását. A pillangószelephez és a lefolyóhoz történő csatlakozás után meg kell nyitnunk a vizet, ellenőrizni mindenhol a szivárgásmentességet, majd elvégezni az első mosogatást.
A mosogatógép kivezetésének bekötése általában úgy történik, hogy a lefolyócsövét a konyhai mosogató szifonjához csatlakoztatjuk. Amennyiben a szifon alkalmas a mosogatógép szennyvízének fogadására, akkor csak fel kell szerelnünk a kifolyócsövet, amennyiben nem, akkor új szifonra is szükségünk lesz.
A mosogatógépet a szifonhoz műanyag csavaros elemmel, vagy ennek hiányában, rögzítőgyűrűkkel csatlakoztathatjuk. Ez utóbbi kevésbé bolondbiztos megoldás, és a gyűrű elengedése vagy hibás meghúzása esetén alattomos, lassú szivárgás alakulhat ki, mely komoly károkhat okozhat.
Amennyiben nem vagyunk benne biztos, hogyan szereljük be az új mosogatógépet vagy a korábbi szifon nem alkalmas a szennyvíz bekötésére, akkor mindenképpen ajánlott szerelő segítségét kérni.
Ma már létezik olyan szolgáltatás is, hogy a vízvezetékszerelő vagy duguláselhárító vállalkozás az előzetes megbízás után elmegy a mosógépért, vagy a mosogatógépért, és azt elszállítja hozzánk. Az új eszköz bekötése után a régit pedig elviszi, és a hulladékgazdálkodási előírásoknak megfelelően kezeli. Az ilyen megoldásokkal azt is elérhetjük, hogy a mosógép bekötése vagy a mosogatógép bekötése során csupán megbízást kell adnunk a munka elvégzésére, és a közreműködő vállalkozás A-tól Z-ig gondot visel mindenre.