Ha egy kicsit több helyre van szükséged a fürdőszobában, és egy régi mosdókagylót újra cserélnél, akkor jó helyen jársz, mert bemutatjuk hogy hogyan kell kicserélned. Nagyon sok fajta fürdőszobai mosdókagyló létezik, így mindent bemutatni nem tudjuk, azonban támpontot tudunk adni, hogy hogyan is kell csinálni.
Cégünk vízvezeték szereléssel foglalkozik Budapesten és környékén. Vállalunk mosdókagyló cserét is természetesen. Számunkra nem sok idő és könnyű folyamat, ha elakadtál csak hívj és megyünk segítünk.

Első lépésként ki kell választani, hogy mire is van szükségünk:

A fürdőszobában rendelkezésre álló hely határozza meg a mosdókagyló típusát és méretét. Minden méretben széles modellválaszték áll rendelkezésre, és rendelhetsz méretre gyártott darabokat is.
Mérd ki a helyet, és gondold át, hogy kell-e új szifont vagy PVC-csatlakozó darabokat vásárolnod, ha az új lefolyó a régihez képest nem jól helyezkedik el. Fontos, hogy nagyon jól mérd fel a lefolyó helyét, mivel ez határozza meg a mosdókagyló típusát. A lefolyónak általában falra szereltnek kell lennie, de lehet padlóra szerelt is. Ebben az esetben két alternatíva van: vagy vésed a faladat és módosítod a lefolyót, ebben az esetben választhatsz egy falra szerelhető szekrényt; vagy vásárolj olyan szekrényt, amely beépíthető. Fürdőszobai mosdó csere
Most lássuk, hogy milyen lépésekből áll egy mosdó csere:
 • ▶ Az első dolgunk, hogy zárd le a hideg és a melegvíz elzárócsapokat a mosdókagylón. A csere alatt végig legyen zárva a csap.
 • ▶ Ezután csavard le a tömlőket. Először csavarkulccsal, majd kézzel próbálkozzál. Mivel a tömlőkben mindig marad némi víz, ezért a tömlők lecsavarása előtt tegyünk egy ruhát vagy vödröt a tömlők alá, hogy ne piszkold be és ne sértsd meg a padlót.
  Ismét a villáskulccsal, majd kézzel lazítsd meg és távolítsd el a rögzítőanyát a csavarokról, amelyek a mosdót a falhoz rögzítik.
  Távolítsd el a régi szilikont, amely a mosdókagyló és a fal közötti fugát vízszigetelte. Ezt egy vágóeszközzel végezzük pl: sniccer.
  Most már eltávolíthatod a régi mosdótál felső részét, ügyelve arra, hogy a mosdótál lábát ne ejtsd le, nehogy megsérüljön a padló. Komoly károkat tud okozni, így mindenképp oda kell figyelni.
 • ▶ Távolítsd el a szilikont, amely a cserélendő mosdó medence lábát a padlóval tömíti.
 • ▶ Gyakori eset szokott lenni, hogy a szaniterek és a padló közötti fugát fehér cementhabarccsal töltik ki. Mivel ez merevebb természetű, ezért előfordulhat, hogy kalapáccsal és vésővel kell felszedni. A talp eltávolítása után távolítsd el a padlón maradt cementmaradványokat is. A jó munkához idő és tudás kell, légy körültekintő.
 • ▶ Csavard le a szifont! Nincs szükséged szerszámokra, csak használd a kezedet erre. Ha a lefolyó függőleges, a PVC-t a padlóhoz lehet hegeszteni. Ebben az esetben a csövet kézifűrésszel kell elvágni, majd a függőleges szifonhoz szükséges szűkítőket és kötéseket fel kell szerelni.
 • ▶ A szifon kanyarulatában mindig marad egy kis víz, ami megakadályozza a rossz szagok átjutását. Tarts kéznél egy vödröt, amibe beleöntheted, hogy ne hagyj foltot magad után.
Az új mosdókagyló felszerelése:
A mosdó telepítése előtt néhány előkészületet kell tenni, pl a lábak rögzítését (ha vannak), stb…
Ha az előkészületekkel készen vagy úgy, minden nagyon egyszerű lesz már. Csak a falhoz közel kell elhelyezni, ahol a régi mosdó volt, és meg kell tervezni a helyét, hogy egybeessen a vízbevezető nyílásokkal és a lefolyóval.
Innentől kezdve mindent ugyan úgy kell csinálni, ahogy levetted előtte. Amennyiben nem ott vannak a dolgok ahol lennie kellene, vagy nem érted mit hagytál ki és csak állsz egy helyben… Ebben az esetben neked egy vízvezeték szerelőre van szükséged, aki megcsinálja neked.
Cégünk pont ezzel foglalkozik Budapesten és környékén, kérd árajánlatunkat telefonon: 06 (30) 786 - 1000