Fűtési rendszerek tisztítása / vízszerelő Budapest 0-24 / Fűtési rendszerek tisztítása / vízszerelő Budapest 0-24 /
Cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten "fűtési rendszerek tisztítása, átmosása" garanciával 0-24 gyorsszolgálatban. 06 (30) 786 - 1000
A következő pár sorban körbejárjuk, hogy mit érdemes tudni a fűtési rendszerek tisztítása, átmosása témakörben.
A fűtési rendszereink különféle okok miatt egy idő után elkoszolódhatnak, eltömítődhetnek, s ilyenkor a tisztításukra van szükség. Ebben a cikkben megismerhetjük, milyen jelei vannak ennek a problémának, mely okok vezethetnek ide, és hogyan orvosolható a szakemberek által.

Hogyan vehetjük észre, ha nem fűt megfelelően a rendszerünk?

fűtés A fűtési rendszerünknek van egy jól észrevehető hibája, ami könnyen felismerhető. Ha azt észleljük, hogy hiába tekerjük fel a fűtést, nincs olyan meleg, mint korábban, akkor meghibásodásra kell gondolni. Akkor is ezzel szembesülhetünk, ha a megfelelő hőfokot elérjük ugyan, de ehhez többet kell mennie a hőtermelő egységnek, és emiatt magasabb lesz a rezsink.
Szintén a rendszer átmosására lehet szükség, ha egyes radiátorok hidegek maradnak vagy foltokban melegednek csak fel, de a folyamatosan jelentkező levegősödés is hasonlóan zavaró jelenség. Természetesen nem csak radiátorokkal működő központi fűtés koszolódhat el, a problémát például padlófűtésnél is érzékelhetjük.
Az okok nagyon szerte ágazóak lehetnek, például a vízkövesedés, az iszaposodás, a baktériumok, algák vagy gombák bejutása, illetve gyártási hiba is előfordulhat. Ezek okát a legkönnyebben úgy deríthetjük ki, ha szakembert hívunk, aki hőkamerával fel tudja deríteni a meghibásodás forrását.

Hogyan történik a fűtési rendszerek tisztítása?

fűtés A fűtési rendszerek tisztítása olyan feladat, mely a szakemberek gyakran elvégzendő tennivalóik között szerepel. Ennek köszönhetően komoly tapasztalatuk alakul ki benne, és meg tudják határozni, hogy a számunkra melyik az ideális választás.
Az impulzusos mosás során a vállalkozó a felhasznált vízhez impulzusszerűen levegőt ad. Így olyan hullámok alakulnak ki a rendszerben, melyek segítik a szennyeződések felkavarását és eltávolítását. Ezzel a megoldással a csöveket és a radiátorokat lehet áttakarítani.
A vegyszeres mosás során speciális tisztítószert tartalmaz a víz, amelyet fel is melegítenek, és az oda-vissza cirkulálása során eltávolítja a lerakódásokat. Ez a módszer már felhasználható gázkazán megtisztítására, a hőcserélő egységének vízkőtelenítésére.
Természetesen a teljes folyamat ennél jóval bonyolultabb, és egy megfelelő tapasztalattal rendelkező szakember a szakaszok lezárásával a nyomást is tudja fokozni a mosás során. Az eljárást addig végzi, míg a kiáramló víz színéből már meg tudja állapítani a tisztítás sikerét.