Vízvezeték szerelés 13. kerület Budapest ➫ mindenre van megoldásunk! Vízvezeték szerelés 13. kerület Budapest ➫ mindenre van megoldásunk!
06 (30) 786 - 1000
Cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten "Vízvezeték szerelés 13. kerületben" garanciával 0-24 gyorsszolgálatban. 06 (30) 786 - 1000
A következő pár sorban körbejárjuk, hogy mit érdemes tudni a Vízvezeték szerelés 13. kerületben, mik a különlegességek és a szükséges tunivalók.
Most lássuk, hogy milyen alapokat érdemes tudnunk a vízvezeték szereléssel kapcsolatban Budapest 13. kerületében. A lakások ivóvízzel való ellátása háromféle létesítménytípust foglal magába:
 1. Hidegvíz szerelés
 2. Melegvíz szerelés
 3. Szennyvízrendszer

Hidegvíz szerelés alap fogalmak 13. kerület:

Csatlakozás: A közüzemi vízhálózat és az épület belső berendezéseinek összeköttetése. Mérő: Az egyes előfizetők fogyasztásának megismerésére szolgál. Egyedi levezetések: Az egyes mérők kimeneti csapjából kiindulva az egyes lakások egyedi felszerelését kell figyelembe venni.

Melegvíz szerelés alap fogalmak 13. kerület:

A fürdőszobák, mosókonyhák és konyhák melegvíz-ellátása a készülékek hidegvíz-ellátásáról történik.

Szennyvízrendszer alap fogalmak 13. kerület:

Egy lakás szennyvíz- és esővízelvezető hálózata csövekből és csatlakozódobozokból áll, amelyek a szaniterekből és mosogatókból a vizet a közcsatorna-hálózatba vezetik.

Milyen csőtípusok vannak Budapest 13. kerületében?

Minden egyes lakáshoz tartozik egy függőcső, a lakás bejáratánál lévő megfelelő csapokkal és különböző típusú csövekkel, amelyeknek egységes vastagságúnak kell lenniük és meg kell felelniük bizonyos követelményeknek, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek. Ez igaz Budapest 13. kerületében lévő összes lakásra, családiházra, panelházra stb… A csövek fajtái a következők lehetnek: Acélcsövek, rézcsövek, polipropilén csövek, polietilén csövek, PVC csövek.
A csőanyagok megkülönböztetése gyakran fontos a közösségi vagy lakásbiztosítás megkötésekor.

Gyakori problémák a vízvezeték szerelésben Budapest 13. kerületében:

Korrózió Budapest 13. kerületében: Ez a fémcsövek oxidációs folyamata, amely a vízzel való állandó érintkezés következtében következik be.
Kondenzáció Budapest 13. kerületében: Ez a hatás a réz- és acélcsövek falán a viszonylag magas páratartalom és a levegővel való érintkezés következtében keletkezik.
Inkrusztáció Budapest 13. kerületében: Az ivóvíz nagy mennyiségű ásványi sót tartalmaz. Attól függően, hogy a víz milyen területről származik, a sótartalom jelentősen változik. A berendezés bizonyos pontjain, ahol a sebesség kisebb, vagy a melegvíz-csövekben a sók inkrusztálódást képeznek.
Lejtők Budapest 13. kerületében: A berendezés megfelelő működése érdekében fontos, hogy a csövek furcsa kanyarok, szifonok vagy levegőfelhalmozódást tartalmazó szakaszok nélkül haladjanak.

Vízvezeték szerelés gyorstalpaló kezdőknek

Amennyiben Budapesten laksz a 13. kerületben vagy ebben a kerületben keresel vízvezeték szerelőt, akkor jó helyen jársz. Cégünk vízvezeték szereléssel foglalkozik Budapest 13. kerületében is. A következő pár sorban bemutatjuk neked, hogy mit is érdemes tudni a vízvezeték szerelésről de főleg a fürdőszobai dolgokról:
Az első lépés a szerszámok, ugyanis szerszámok nélkül nincs se vízvezeték szerelés se vízvezeték szerelő. A 8 leggyakrabban használt vízvezeték szereléshez szükséges szerszám, mi bemutatunk, hogy te is képben legyél az alapokkal.. mert miért is ne? 😊. Alapvetően mind1, hogy hol járunk pl. 13. kerület vagy 20. kerület… mindenhol az adott problémával ugyan azokkal a szerszámokkal kell megoldást találni. A legtöbb vízvezeték szerelési szerszám praktikus és sokoldalú. Ezért ha önmagad akarnád megoldani a problémát a fürdőszobában, akkor érdemes felszerelned a műhelyed az alábbiakban felsorolt szerszámokkal.
 • 13. Állítható villáskulcs (svéd villáskulcs) a 13. kerületben is nagyon hasznos lehet:
  Állítható villáskulcs (svéd villáskulcs)
  A csavarkulcs egy olyan eszköz, amelyet széles körben használnak az anyák és csavarok kezelésében, a lakatosmunkában, a mechanikában és a vízvezeték szerelésben. Általában szinte teljes egészében acélból készül. Egy fogantyúval és egy nyílással vagy pofával rendelkezik, amely egy menet segítségével szükség szerint nyitható vagy zárható. A pofák egyik sima, párhuzamos felülete mozdulatlan, de az ellentétes oldal a menet segítségével állítható. Előnye, hogy a csavarkulcsot a különböző rögzítendő, meghúzandó vagy meglazítandó tárgyakhoz igazíthatja.
  Úgy tartják, hogy egy Edwin Beard Budding nevű angol mérnök készítette el a 19. század első felében az első olyan villáskulcsot, amely ahelyett, hogy rögzített lenne, beállítócsavarral rendelkezik.
 • 2. Csőfogó egy mindennapos dolog a vízvezeték szerelésben
  Csőfogó
  A csőfogó a villáskulcshoz hasonló funkciójú szerszám, de olyan alkatrészek meghúzására vagy meglazítására szolgál, amelyek meghaladják a villáskulcs feladatait. Tervét Daniel Chapman Stillson alkotta meg és szabadalmaztatta 1869-ben, ezért Stillson-kulcsként is ismert. Csőfogó nélkül a vízvezeték szerelés elképzelhetetlen.
 • 13. Csempelyukasztó fogó (papagájcsőrű fogó)
  papagájcsőrű fogó
  Mára már a vízvezeték szerelési munkákhoz használt kéziszerszámok széles választéka létezik. A vízvezeték szerelők kedvenc csavarkulcsai közé tartozik a papagájcsőrű csavarkulcs.
 • 4. Duguláselhárításhoz használt eszközök
  A vízvezeték szerelők végzik el a duguláselhárításokat is legyen az a 13. kerületben vagy a 20. kerületben teljesen mind13. A duguláselhárításhoz szükség van spirálra, csőtisztítóra, vákuum pumpára, duguláselhárító gépre, magas nyomású mosóra stb… ez mind rendelkezésre áll egy komoly vízvezeték szerelőnek. Azonban nem minden vízvezeték szerelő végez duguláselhárítást, mert ez egy komoly befektetés a részéről. Cégünk végez a vízvezeték szerelés mellett duguláselhárítást is Budapest 13. kerületében is.
 • 5. Fogók
  A fogók nagyon népszerű szerszámok, mert lehetővé teszik az alkatrészek vagy tárgyak szilárd megragadását és nagyobb felületekből való kihúzását. A fogóval eltávolíthat mindenféle puha fémet. Bizonyos esetekben a munkadarabot a fogó vágóélével is lehet vágni. Félköríves karjainak köszönhetően kevesebb erőt kell kifejtenie, hogy nagyobb teljesítményt tudjon kifejteni húzás közben.
 • 6. Csővágók
  Csővágó
  A csővágó praktikusabb és gyorsabb megoldás, mint a fémfűrész. Ez garantálja a pontos és tiszta vágást. Gyakran használják gáz-, víz- vagy légkondicionáló berendezésekben. Háromféle csővágó létezik: réz csővágó, PVC csővágó, acél csővágó.
 • 7. Csőhajlító
  A csőhajlító szerszámok ideálisak hidraulikai, építési vagy javítási munkákhoz. Vannak csőhajlító rugók és csőhajlító fogók.
 • 8. Vízzáró szalag egy olyan létszükséglet, ami minden háztartásban meg kel lennie még a 13. kerületben is
  Vízzáró szalag
  A vízzáró szalag teflonból vagy PTFE-ből, azaz politetrafluoretilénből készült szalag. Ezek az anyagok ellenállnak a nedvességnek és a folyadékoknak. Ezért a szalagok tökéletesek a vízvezeték szerelési munkákhoz, ahol el kell kerülni a szivárgást és meg kell akadályozni a rozsdásodást. A szallagor a szerelés előtt a menet köré tekerjük, így védve az anyagot és biztosítva a kötés tömítettségét. Ez a vízszalag víz-, gáz- vagy oxigénberendezésekhez használható.
  Ezt a 8 kategóriát szerettük volna bemutatni nektek, így amikor megérkezünk és szereljük a vizeteket, már tudni fogjátok, hogy mi mire való. A kö9vetkező pár sorban pedig nézzünk pár példát a fürdőszobai szerelésekre.

Hogyan kell telepíteni a vízvezetékeket a fürdőszobában pl a 13. kerületben?

fürdőszoba
Már régóta szeretne új külsőt adni a fürdőszobájának, de úgy gondolod, hogy túl drága lesz, mert a csövek túl öregek és cserélni kell? Most elmondjuk, hogyan kell lépésről lépésre elvégezni a vízvezeték szerelést a fürdőszobában. Így mindennel tisztában leszel és a végére ki is tudod majd kalkulálni, hogy nem is olyan drága dolog ez. Teljesen mind1, hogy Budapest 13. kerületében laksz egy panel 13. emeletén, avagy a 20. kerületben egy családi házban.
Ne feledd, hogy a fürdőszoba vízvezeték szerelése olyan kihívást jelentő projekt, amelyre nem mindenki áll készen. Szükséged lesz némi előzetes vízvezeték szerelési ismeretre, és valószínűleg egy bizonyos ponton szakembert kell hívni, aki segít abban, hogy leellenőrizze a munkádat a biztonság kedvéért. Budapesten a 13. kerületben mi bármikor szívesen kimegyünk és segítünk ha vízvezeték szerelésről van szó.

Miért is szükséges lecserélnem a vízvezeték rendszeremet Budapest 13. kerületében?

Mielőtt elkezdenéd a fürdőszoba felújítását Budapest 13. kerületben, fontold meg, hogy valóban szükséges-e a teljes rendszer cseréje, vagy csak néhány módosítást kell végrehajtani rajta. Általános szabályként a szakemberek a fürdőszobai vízvezetékek cseréjét javasolják, ha a berendezés ólomból vagy horganyzott acélból készült, mivel ezek olyan anyagok, amelyek az évek során korrózió vagy szivárgás hatását szenvedhetik el.
A fürdőszobai vízvezeték szerelvényeket is célszerű kicserélni, ha azok több mint 10 évesek, vagy ha nem felelnek meg a mai biztonsági előírásoknak.
A fürdőszoba új vízvezeték szerelésének másik oka, ha teljes felújítást szeretnél végezni, amelynek során megváltozik a mosdókagyló, a WC, a kád vagy a zuhanyzó elrendezése. Ebben az esetben, mivel valószínűleg a csöveket is ki kell javítani, a legjobb megoldás egy teljes új vízvezeték szerelés elvégzése. Ez biztosítja, hogy rövid időn belül nem lesznek szivárgási vagy törési problémái, és a felújításba való befektetés megérte. A fürdőszoba vízvezeték szerelése előtt figyelembe veendő szempontok: Ha nem tudod, hogyan kell elvégezni a fürdőszobai vízvezeték szerelést, akkor először a következő előzetes dolgokat kell figyelembe venned. teljesen mind1, hogy hol laksz pl: 13. kerület vagy 20. kerületben, mindenhol ugyan úgy működik:
A kevesebb több.
A csövek útvonalának a lehető legrövidebbnek és legegyszerűbbnek kell lennie. Célszerű, ha a WC-t a lehető legközelebb helyezzük el a szennyvízcsatornába vezető lefolyóhoz.
Kerüld a kellemetlen szagokat.
Ehhez csatlakoztassa a WC és a mosogató összes csövét a szimfonikus tartályhoz.
A csövek lejtése.
A fürdőszobai csöveket legalább 2 %-os lejtéssel kell lefektetni. Ez segít elkerülni az esetleges hulladékelzáródásokat (dugulásokat). Az is fontos, hogy a lejtés ne legyen túl meredek. Ha a lejtő túl meredek, a víz olyan gyorsan folyik le a csövön, hogy nem lesz ideje kiszorítani a hulladékot (pl haj, szőr, ), és a hulladék addig halmozódik, amíg eltömődik. Minél nagyobb a cső átmérője, annál kisebb lejtésűnek kell lennie.
Véd a csöveidet.
A fürdőszobai csöveket célszerű külső hullámos csövekkel védeni. Így elkerülheti az esetleges nedvességet.
Szerelj álmennyezetet.
Ez segíthet az esetleges vízszivárgások gyors azonosításában. Azt is megakadályozza, hogy egy jövőbeli meghibásodás zavarja az alattad lévő szomszédokat. (ha van alattad szomszéd természetesen)

Hogyan kell telepíteni egy szifont a fürdőszobában pl Budapest 13. kerületében?

szifon
A fürdőszobai vízvezeték szerelésénél a kellemetlen szagok megelőzése érdekében kell telepíteni a szifont. Budapest 13. kerületében vállaljuk ezen szifonok és bűzelzárók beszerelését, cseréjét FIX áron. A tartály több bemeneti és egy kimeneti nyílással rendelkezik. A beömlőnyílások átmérője általában 40 mm, és minden egyes beömlőnyílás egy helyről (pl. mosogató, bidé, mosógép, zuhanyzó, WC...) kapja a vizet. A kivezetőnyílás valamivel nagyobb, 50 mm átmérőjű. Ajánlatos így hagyni, és nem szűkítővel kisebbé tenni, mert gyakori, hogy egy fürdőszobában egyszerre több vízbevezetést használnak. A nagyobb átmérőjű kivezető nyílással biztosítja, hogy a víz megfelelően keringjen a csövekben, és ne telítődjön.
Minden szifon modell általában különböző redukciókkal és dugókkal van ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy különböző átmérőjű csövekhez igazítsák őket, vagy hogy a nem használt bemeneti nyílásokat elzárják.
Ha leveszed a fedelet, látni fogod, hogy a szifon tetején egy PVC-gyűrű található, amely felemelhető vagy leereszthető. Miután a szifon tartály fel van szerelve, a gyűrűt fel kell ragasztania, hogy rögzítse, hogy amikor a fedelet felhelyezed, a padlóval egy magasságban legyen. Jobb, ha a szifon egy kicsit alacsonyan van, mint magasan. Ha alacsony, akkor a magasságát a gyűrűvel vagy egy csővel ellátott hosszabbítással tudod állítani. Ha magas, akkor nehéz lesz a padlóval egy szintbe hozni, mert le kell vágni.

Hogyan kell telepíteni a vízvezetékeket egy mosdókagylóhoz a 13. kerületben?

mosdókagyló szerelés
A mosdókagyló vízvezetékének felszereléséhez először is függőleges vágást kell készítenie a fal tégláin a cső behelyezéséhez. Ehhez a szükséges eszközöket cégünk Budapest 13. kerületében is el tudja vinni és elvégezni, ha neked épp nincs megfelelő eszközöd. A lyuknak a mosdókagyló hideg- és melegvíz-felvételei között kell középen lennie. Vegyél egy PVC-csövet két könyökkel a végén, és helyezd be a falban lévő nyitott horonyba (Falba, padlóba, mennyezetbe, szerkezetbe vájt csatornaszerű, kis keresztmetszetű barázda egymásba illő részek jobb összeillesztésére, cső, huzal stb. elhelyezésére.). Az alsó könyök a szifonhoz, a felső könyök pedig a mosogatóhoz csatlakozik. A cső tengelyének 55 cm-re kell lennie a fürdőszoba padlója felett.
Fontos, hogy a padlóhoz legközelebbi könyök, amelyen keresztül a víz a mosdócsőből kijön, egy kicsit magasabb legyen, mint a szifonba való bejárata. Ily módon a cső, amely összeköti a kimenetet a bemenettel, enyhén a szifon felé dől, hogy a víz ne folyjon visszafelé.
A mosdócsövet a szifonnal összekötő cső készülhet merev vagy rugalmas PVC-ből. Ha merev, akkor fel kell melegíteni, hogy rugalmasabbá tegyed és a térhez igazítsa. Miután ezzel a csővel összekötötte a ki- és bemeneti nyílást a fürdőszobája által igényelt méretben, ragassza össze PVC-ragasztóval. Csak akkor használd, ha biztos vagy benne, hogy a kötés megfelelő, mert ez a fajta ragasztó gyorsan szárad és keményedik. Vidd fel az összekötni kívánt csövek mindkét oldalára, helyezze be őket, és kész!
Hogyan szereljük fel a zuhanycsöveket a 13. kerületben?
A zuhanylefolyót is PVC csővel kell csatlakoztatni az egyik szifon bemenethez. Ehhez, akárcsak a mosogató esetében, szem előtt kell tartania, hogy a lefolyónak kicsit magasabban kell lennie, mint a bejárata, hogy a víz megfelelő esést biztosítson a lefolyáshoz.
Használj rugalmas vagy merev PVC csövet, és kezelje ugyanúgy, mint a mosogatónál, csatlakoztassa a lefolyó kimenetét a szifon bemenetével, és csak akkor ragaszd fel, ha biztos abban, hogy a megfelelő helyen van. Amennyiben Budapest 13. kerületében vagy és nem megy, úgy mi szívesen segítünk a vízvezeték szerelésben 0-24-ben.
Hogyan szereljük fel a WC vízvezetékét Budapest 13. kerületében?
wc szerelés
A WC-csövek felszereléséhez először meg kell nézni, hol található a WC-víz bemenet. Ha az alsó részen van, akkor jobban kihasználhatod a teret. 10 cm távolságnak kell lennie a kiömlő tengelyétől a lefolyócső tengelyéig, amely 90º-os könyök formájában a talajba kerül. Ha a kifolyó a legmagasabban található, akkor a kifolyó tengelyétől a lefolyócső tengelyéig 27 cm-nek kell maradnia. Ily módon az aljzat a tömlővel csatlakoztatható a ciszternához (a ciszterna segítségével könnyedén hasznosítható az esővíz. Az összegyűlt folyadékmennyiség felhasználható kertek öntözésére. A tartály ellenáll a kültéri kopásnak, az elhasználódás okozta talajnyomásnak és a változó időjárási körülményeknek is) anélkül, hogy akadályozná.
Másrészt a lefolyócsőnek 21 cm távolságra kell lennie a már csempézett faltól a cső tengelyétől. Felső részének a fürdőszoba padlójának szintjén kell lennie. Ezenkívül a könyök alakú csőnek a csatornanyílásban kell végződnie. Ehhez a fürdőszobában lévő távolságtól függően egy darab PVC-csövet és egy másik 45º-os könyököt kell használnia, amely a dobozban végződik.
Befejezésül, miután csatlakoztatta a mosdó-, zuhany- és WC-csöveket, csatlakoztassa hozzá egy 45º-os PVC könyökkel . Ne feledje azt is, hogy a leeresztő vezetéket egy olyan csövön keresztül kell szellőztetni, amely kívülről csatlakozik.
A végleges vízvezeték konfiguráció a WC helyétől, a fürdőszobában meglévő vízvezeték rendszerhez viszonyítva és a ház felépítésétől függ.
Ha idáig eljutottál, és úgy érzed, hogy saját kezűleg elvégeznéd a fürdőszobai csövek beszerelését, akkor mi sok sikert kívánunk. Amennyiben elakadnál vagy azt szeretnéd, hogy valaki folytassa Budapest 13. kerületében a vízvezeték szerelést, úgy mi bármikor 0-24-ben állunk a szolgálatodra!