Cégünk vízvezeték szereléssel foglalkozik Budapesten és környékén. Vállalunk szifon cserét is természetesen. Számunkra nem sok idő és könnyű folyamat, ha elakadtál csak hívj és megyünk segítünk.
A szifon egy „S” alakú általában műanyag cső. Az alsó ív dugóként működik a rossz szagok, tárgyak és haj, köröm, ételmaradékok stb.. ellen. Mégis, hogyan kell cserélni egy ilyen szifont?
1: Első lépésként meg kell keresni a mosogatócsövet. Ezután egy fémfűrésszel vágjuk el körülbelül 10 centiméterre a fal belépési pontjától. Egy villáskulccsal lazítsuk meg a csövet a mosogatóhoz rögzítő anyát, és távolítsa el. Ezután felhelyezzük az új szifont, és egy csőcsatlakozóval összekötjük. Gyors szifon csere 2: A PVC-darabok esetében szilikont vagy speciális ragasztót használunk a vízzáró réteg biztosítása érdekében. A fémcsövet és a szifont egy megfelelő méretű illesztéssel kell majd összekötnünk, szilikonnal, teflonszalaggal.
3: Ezután a szűrőrácsot és a gumitömítést (fehér) a mosdó vagy mosogató aljára helyezzük. A tömítést és az alsó rögzítést, egy hosszúkás csavarral késsük össze.
4: Alulra helyezzük a gumitömítést (fekete) és a mozgatható csőhöz rögzített támasztékot. A szifoncső egy műanyag anyával van rögzítve a gumitömítéshez.
5: Végül jól meghúzva állítsuk be a mozgatható cső helyzetét.
Tippek, trükkök segítség tőlünk a szifon cseréhez:
  • ▶ Ha a lefolyócső és a szifon átmérője nem illeszkedik, vegyünk gumiszűkítőt.
    ▶ A szerelvényeket kézzel húzzuk meg, akkor fogóra nincs szükség. A tömítés rászorítása is károsíthatja a tömítést.
    ▶ A rozsdamentes acél felület hajlamos a kéznyomokra, ezért a munka befejezése után száraz ruhával töröljük meg a szifont.
    ▶ Ha fogót használtunk az illesztések meghúzásához, tekerjük be őket egy ruhával, hogy ne sértsük meg a szifon rozsdamentes acél felületét.